O undita, nu un peste

In iulie 2013, s-a inregistrat o crestere a ratei somajului la nivelul judetului Olt de pana la 8,04%. Din cauza lipsei locurilor de munca, oamenii sunt nevoiti sa mearga in localitatile industrializate pe o raza de 150 km sau multi dintre ei in alte tari pentru a munci si a asigura resursele financiare necesare intretinerii familiei. Cu toate acestea, in multe familii nu este nici macar un membru care sa aiba un loc de munca stabil sau macar sezonier. In aceste conditii, persoane apte de munca se afla in imposibilitatea de a asigura un trai decent familiei.a rod, not a fish(1)

Scopul proiectului „O undita nu un peste” este de a oferi, a incuraja si a invata oamenii doritori si apti de munca, diferite metode de autosustinere.

Intentia noastra este de a oferi sprijin si resurse pentru a incepe si dezvolta mini afaceri pe care beneficiarii sa le dezvolte si astfel sa aiba o sursa de intretinere. „Undita” pe care o punem la dispozitie poate fi: seminte si plante pentru gradinarit, sere, gaini, capre, vaci, stupi de albine, etc. Aceste resurse pot oferi familiei posibilitatea de a furniza hrana pentru ei sau un venit financiar din comercializarea produselor. Acest proiect ofera totodata familiei bucuria si satisfactia emotionala de a fi folositoare si capabila de a-si realiza si asigura un venit propriu.

Pentru continuitatea proiectului, beneficiarii sunt incurajati sa returneze in decurs de cativa ani ce au primit initial, astfel incat si alte familii sau persoane sa aiba posibilitatea de a fi incadrati in acest proiect.

Criterii de selectie a beneficiarilor:

–        Familii sau persoane in nevoie;

–        Persoane neangajate, apte de munca;

–        Venit scazut;

–        Dorinta de a invata si colabora pentru dezvoltarea afacerii;

–        Dispunerea de conditii necesare dezvoltarii proiectului (spatiu de constructie sau teren agricol in propria curte).

Cum te poti implica?

–        Oferind resurse financiare pentru cumpararea celor necesare initierii proiectului;

–        Oferind tu insuti o „undita”: vaca, capra, stupi, gaini, seminte si plante pentru gradinarit, etc.

–        Promovand acest proiect in zona unde locuiesti.