Asociaţia „ Speranţă pentru Comunitate” este o asociaţie neguvernamentală care activează în sudul judeţului Olt. Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2005, cu sediul în Drăgăneşti Olt şi are misiunea de a dezvolta diferitor proiecte sociale care să sprijine şi să răspundă nevoilor materiale, sociale, fizice şi spirituale ale persoanelor din comunitatea locală şi zonală.

Saracia este o problema serioasa cu care se confrunta foarte multe familii si persoane din zona de sud a judetului Olt. Problema se datoreaza slabei industrializari si lipsei locurilor de munca din oras sau din apropierea orasului. In cadrul multor familii venitul financiar este asigurat din munci sezoniere sau din alocatiile copiilor. Acest fenomen afecteaza toate categoriile de oameni, de la copii pana la varstnici, generand totodata mai multe probleme sociale: absenteismul copiilor de la scoala, cersitul, cresterea infractionalitatii,  starea precara a sanatatii copiilor si varstnicilor, etc. Din cauza lipsei unui venit constant multe familii nu pot asigura copiilor nici macar nevoile primare, cum ar fi: hrana, imbracamintea, medicamentele, igiena, rechizitele pentru scoala, o locuinta calduroasa si decenta.

Viziunea noastra este dezvoltarea unei comunitati capabile sa-si rezolve problemele care ii afecteaza nivelul de trai, folosind resursele proprii.

Pentru realizarea viziunii, Asociatia vine in sprijinul acestor familii, implicandu-se atat in satisfacerea nevoilor primare ale omului cat si in educarea si motivarea lui de a adopta un stil de viata care-i poate schimba nivelul de trai.

Activitatile si proiectele noastre sunt indreptate spre:

–        Asigurarea nevoilor materiale de baza;

–        Sustinere si implicare in educatia copiilor si tinerilor;

–        Invatarea si incurajarea autosustinerii;

–        Consiliere psihologica si spirituala.

Resursele necesare implinirii obiectivelor:

–        Spatiu de desfasurare a activitatilor si proiectelor sociale(cumparat sau inchiriat);

–        Resurse financiare pentru alimente, medicamente, lemne de foc, rechizite, plata utilitatilor, angajarea personalului necesar, etc;

–        Resurse materiale: haine, incaltaminte, alimente, rechizite, jucarii, obiecte de mobilier, electrocasnice, materiale de constructie, etc;

–        Masina pentru transportul bunurilor la familiile in nevoie, transportul copiilor, vizite;

–        Voluntari.